KNVB Beker: RGLVC – WDZ (0-6)

Scorebordjournalistiek… Een term die AZ-trainer Co Adriaanse in 2003 introduceerde nadat AZ thuis met 5-1 verloren had van Roda JC. In zekere zin was dit ook van toepassing op de bekerwedstrijd van Rood Groen LVC’01 tegen WDZ. Laat er geen misverstand over bestaan, over de volledige 90 minuten was WDZ de verdiende winnaar. Doch de manier waarop deze tot stand kwam lag aanvankelijk meer aan RGLVC, dan aan het goede spel van WDZ. Als RGLVC bij rust met 2 of 3 doelpunten voor had gestaan, dan hadden de Bocholtzenaren niet mogen klagen. Maar wellicht is dat ook het verschil tussen een kersverse derdeklasser en een vierdeklasser.

In de eerste helft was RGLVC veruit de bovenliggende partij. WDZ liet de bal aan de rood-groenen en loerde in de omschakeling op haar momenten met hun snelle buitenspelers. In de eerste helft waren die er echter nauwelijks. RGLVC vertoonde goed veldspel, speelde vanuit een goede organisatie en wist ook diverse kansen te creëren. Reeds na 5 minuten miste aanvoerder Jelle Teheux met een prima kopbal het doel op een haar na. Vervolgens kwam Kyan Jacobi twee keer vrij voor de WDZ-doelman, maar wist niet te scoren. Ook een prima vrije trap van Kevin Savelberg en een afstandsschot van Max Custers leverden geen doelpunt op. En zoals het dan vaak in het voetbal gaat, valt het doelpunt aan de andere kant. Een scrimmage na een standaardsituatie leverde de voorsprong op voor WDZ. Hierbij dient wel te worden aangemerkt dat tijdens deze scrimmage 2x hands werd gemaakt door een speler van WDZ en dat de doelpuntenmaker in buitenspelpositie stond. Het enige smetje op een verder prima wedstrijd van de scheidsrechter.

Binnen 5 minuten na rust was de wedstrijd gespeeld. Vrijwel direct na de aftrap kon WDZ wel van haar sterke punt gebruik maken. Vanuit de aanval van RGLVC werd de bal veroverd en via een snelle omschakeling kon WDZ 0-2 scoren. Nog geen 5 minuten later vrijwel dezelfde situatie waarbij WDZ de 0-3 wist aan te tekenen. Daarmee was dan ook het verzet van RGLVC gebroken. Hoezeer RGLVC het nog probeerde, men kon vanaf dit moment geen vuist meer maken en kon WDZ simpel uitlopen naar een 0-6, ietwat geflatteerde eindstand.

Volgende week zondag, 6 september, speelt RGLVC de tweede bekerwedstrijd in Margraten tegen RKVVM. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling RGLVC