Vertrek van een topper: Jan Pinckaers

Per 1 januari nemen we afscheid van Jan Pinckaers, de huidige damestrainer van RGLVC’01. Een goed moment om Jan nog een keer de revue te laten passeren en enkele vragen op hem af te vuren.

Je bent in het seizoen 2018-2019 bij onze vereniging begonnen, hoe ben je bij RGLVC’01 terecht gekomen?
Via via hoorde ik dat dames van RGLVC’01 op zoek waren naar een nieuwe trainer. Ik was op dat net gestopt na 3 jaar bij Voerendaal/Bekkerveld werkzaam te zijn geweest. Het perfecte moment dus. Dus toen heb ik bij RGLVC’01 gesolliciteerd. Na twee goede gesprekken waren we er uit en kon ik aan de slag.

Hoe ben je toen in de vereniging opgenomen?
Ik ben heel goed opgenomen en het voelde gelijk goed bij het eerste gesprek met het bestuur en de speelsters. Dit bleek ook wel na een paar weken. Het dameselftal is een gezellige groep meiden en een echte vriendengroep.

Wat vind je zelf van de vereniging RGLVC’01?
Het is een vereniging in opbouw na een moeilijke bestuurlijke periode. Maar je merkt wel dat hij leeft. Puntje van kritiek? RGLVC’01 zou nog een mooiere vereniging zijn als er een betere organisatie en communicatie zou zijn, zowel tussen bestuur, teams en trainers.

Wat is je sportieve hoogtepunt bij RGLVC’01 geweest?
De dames 1 waren net gepromoveerd naar de 5de klasse toen ik begon en het was voor mij de uitdaging om in die klasse te blijven. Dat doe je natuurlijk niet alleen, dat doe je samen met je staf, bestaande uit Jelle, Tim, Lulu en Willy. Die staf moet samengevoegd worden tot een goed werkend geheel om als eindresultaat een goed voetballend team op het veld te krijgen.

Je speelsters waarderen dat je altijd goede zin hebt en met iedereen goed kunt opschieten , hoe doe je dat?
Ik probeer het altijd zo eerlijk mogelijk te blijven en als trainer midden in het team te staan. Dat werkt beter dan dat ik aan de zijkant als trainer sta. Vriendelijkheid zit in mijn karakter en ik ben echt een gezelligheidsmens. Aan de bar met een biertje ben ik in mijn element. En ik had natuurlijk een leuk team om mee te werken.

Waar ligt je sportieve toekomst?
Ik ben 12 jaar geleden begonnen bij RKMVC Mechelen, daarna bij RKSVB Ubachsberg en toen bij het combinatieteam Voerendaal/Bekkerveld en nu bij RGLVC’01. Ik heb altijd gezegd dat ik weer eindig bij RKMVC Mechelen. Dat is dus ook de club waar ik nu weer naar toe ga.

Wil je nog iets kwijt aan de leden van RGLVC’01?
Ik heb tweeëneenhalf jaar bij RGLVC’01 mogen werken en merkte dat ik door alle leden altijd goed werd ontvangen. Chapeau en bedankt hiervoor. Verder wil ik mijn staf bedanken voor de super samenwerking.

Jelle Teheux als assistent en leerling echt een toffe peer. Wiel Janssen als trainer assistent, altijd aanwezig. Tim Bock als zeer ervaren grensrechter en ook een prettig persoon om mee te werken. En natuurlijk het damesteam zelf, echt een mooi team om mee te werken. Misschien niet altijd het makkelijkste team, maar ik ga ze ontzettend missen.