Wedstrijdverslag RKMVC – RGLVC (1-3)

Zes punten uit twee wedstrijden en bovenaan de ranglijst. Dat is de stand van zaken na de eerste twee competitiewedstrijden. Gemakkelijk kwam de overwinning in de derby tegen RKMVC uit Mechelen echter niet tot stand. Vooral in de beginfase hadden de rood-groenen geen antwoord op het spelsysteem van RKMVC. De vroege goal was dan ook logisch. Eerst raakte RKMVC de paal en uit de rebound kon de 1-0 worden gescoord. Niet lang daarna nam RGLVC het heft in handen onder aanvoering van Jelle Teheux. Het was dan ook diezelfde Jelle Teheux die zo’n 10 minuten voor rust met een fantastische pegel in de kruising de 1-1 wist aan te tekenen. Toen kort voor rust een RKMVC-speler met twee keer geel moest inrukken, was het voor RGLVC zaak om het hoofd erbij te houden.

Zoals je mag verwachten van een ploeg die met een mannetje meer speelt, bepaalde RGLVC in de tweede helft direct het wedstrijdbeeld en binnen 10 minuten wist wederom Jelle Teheux het net te vinden na een prima voorzet van Noah Rombach. Tussenstand 1-2. Hierna mocht RGLVC zichzelf verwijten dat de spanning in de wedstrijd bleef, want meerdere grote kansen werden om zeep geholpen. Toch kwam de 1-3 er. Een handsbal in het strafschopgebied resulteerde in een strafschop die door Jelle Teheux feilloos werd verzilverd. Hierna probeerde RKMVC het wel nog maar tot echt grote kansen leidde dit niet meer. Sterker nog: net als vóór het derde doelpunt werden een aantal mooie kansen gemist waardoor de eindstand van 1-3 werd bereikt.

Volgende week zondag, op 4 oktober, spelen de enige twee ploegen zonder puntverlies tegen elkaar op Sportcomplex Molenveld als Eikenderveld op bezoek komt. Aanvang 14.30 uur.