Een geweldig jeugdkamp 2022

Afgelopen weekend vond op Sportcomplex Molenveld het jeugdkamp van Rood Groen LVC’01 plaats. Het thema van het weekend was het WK voetbal 2022. Het was een groot succes. Niet alleen de bijna 100 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar, maar zeker ook de vrijwilligers hebben genoten van 2 geweldige dagen.

Op zaterdagochtend maakten de 8 bondscoaches hun selectie voor het “trainingsweekend” bekend. De kinderen gingen hierna aan de slag met het ontwerpen van hun eigen tenue. Na de lunch begon het echte “trainingswerk”, waarbij samenwerken en sportiviteit een belangrijk onderdeel waren. Na een “gezonde” maaltijd was het de beurt aan de coaches om, op aanwijzingen van hun spelers, punten te scoren. Dit waren interessante, maar vooral lachwekkende “wedstrijden”. Rond de klok van 20.30 uur ging een speurtocht van start. Een wandeling van 7 km over landwegen en door het bos in de omliggende natuur.

Rond middernacht was het tijd voor een goede nachtrust, want op zondagochtend ging het WK-toernooi van start. Laten we maar zeggen dat de kinderen en coaches (zeer) kort, maar krachtig, hebben genoten van hun nachtrust. Het WK-toernooi werd, met de ouders als supporters, een mooie afsluiting van het weekend.

Zonder de vele vrijwilligers was dit niet mogelijk geweest. Dit waren de trainers, die het hele jaar door al geweldig werk verrichten, een aantal spelers van het 1e elftal, van “ut dreide”, het damesteam en ook enkele jeugdspelers. Daarnaast de ouders die hebben ondersteund bij het begeleiden van de teams, de catering en de speurtocht. DANKE!!

Ook een speciaal dankwoord aan landwinkel Bischoff, Akkerhof Vaals, AH Vaals, Frituur Delnoye, Vallis Tentverhuur en You-Rent Bocholtz voor de sponsoring en/of medewerking. Foto’s zijn te zien via de facebookpagina van Rood Groen LVC’01: www.facebook.com/rglvc01