Girls Football Event op 29 mei, 5 & 12 juni

Rood Groen LVC’01 en RKVV Vijlen organiseren een driedelige voetbalactiviteit in de wijk, speciaal gericht op meidenvoetbal. Op deze dagen worden laagdrempelig voetbaltoernooitjes georganiseerd, waarbij er speciale aandacht is voor de gemeenschap in de wijken. Deze activiteit is speciaal gericht op meisjes van 9 t/m 12 jaar die interesse hebben in voetbal. Ervaring is niet nodig en iedereen is welkom mits je je voor 24 mei inschrijft. De drie activiteiten worden op verschillende dagen georganiseerd op het sportcomplex van RKVV Vijlen (29 mei), het trapveldje Bloemendalpark aan de Ceresstraat (5 juni) en het Activiteitenplein aan de Twijnerij (12 juni). Uiteraard mag je ook vaker deelnemen.

Impulsplan damesvoetbal Vaals
Het Girls Football Event maakt deel uit van een groter impulsplan om het damesvoetbal in Vaals structureel te zekeren. Doel van dit plan is te komen tot een ‘een levenslang damesvoetbal’ in de gemeente Vaals. Het doel is op korte termijn om meer meiden aan het voetballen te krijgen in de leeftijd tussen 9 en 12 jaar. Op de wat langere termijn zou een meidenteam van meiden van 12 tot 15 jaar het doel zijn om met hun leeftijdsgenootjes te kunnen voetballen. Anderzijds is het ook belangrijk om op korte termijn het huidige damesteam te versterken in kwantiteit. Het idee is dus om een levenlang damesvoetbal aan te bieden, middels het opzetten van een nieuwe meidentak, die de cirkel van het damesvoetbal compleet maakt bij RGLVC’01: Meidenvoetbal – Damesvoetbal – 30+ Damesvoetbal. Rood Groen LVC’01 en RKVV Vijlen werken samen in dit plan om tot een groter meiden-aanbod te komen.

Inschrijven
Lever het speciale inschrijfformulier (zie hieronder) uiterlijk op 24 mei as in bij Basisschool op de Top in Vijlen, Basisschool de Kleine Wereld, Basisschool de Robbedoes of bij de buurtsportcoach Hannie Pleijers. Mailen kan natuurlijk ook naar één van de mailadressen: rkvv-wedstrijdsecretaris@ziggo.nl, info@roodgroenlvc01.nl of buurtsportcoach@vaals.nl.