Jubilarissen 2023-2024

Bij RGLVC’01 zijn veel leden al vele jaren lid van de vereniging. Hier wordt om de twee jaar aandacht aan geschonken tijdens de clubavond. Dit seizoen is het weer zover en zullen vier leden in het zonnetje gezet gaan worden. Dit jaar zal deze plaatsvinden op 8 juni as, waarbij om 20.15 uur een officieel moment zal plaatsvinden. We stellen de jubilarissen aan u voor:

Herman Wehkamp – 40 jaar 

Bij Rood Groen LVC’01 zijn veel leden al vele jaren lid van de vereniging. Hier wordt om de twee jaar aandacht aan geschonken tijdens de clubavond. Dit seizoen is het weer zover en zullen vier leden in het zonnetje gezet gaan worden. Dit jaar zal deze plaatsvinden op 8 juni as, waarbij om 20.15 uur een officieel moment zal plaatsvinden. Vandaag stellen we Herman Wehkamp voor, die 40 jaar lid is van de vereniging.

Herman begon op zesjarige leeftijd met voetballen bij Wit Groen V.C. en doorliep alle elftallen. Op het eind van het eerste jaar B-jeugd schoof de 15-jarige Herman al door naar de senioren en verwierf daar al snel een basisplaats. Na jaren op het eerste elftal (tot zijn 37e), volgde een periode op het tweede en nu speelt hij alweer 4 jaar op het derde elftal en bij de veteranen of 35+. In het veld stond hij in zijn jeugdjaren op de ‘linkshalf- of spits-positie’. Later schoof hij door naar de achterhoede en de laatste jaren voornamelijk voorin. De techniektrainingen in zijn jeugd van Richard Kicken hebben een blijvende indruk gemaakt, waar hij veel aan heeft gehad tijdens zijn voetbaljaren.

Herman’s talent en passie voor voetbal bracht hem ook buiten de thuisclub; 2 jaar speelde hij bij Mheerder Boys en 2 jaar bij EHC. In die tijd bleef hij echter wel passief lid van onze vereniging. Nu viert hij dus zijn 40-jarig jubileum. Hij vind het spelletje nog steeds het mooiste wat er is, auwhoeren in de kleedkamer en lekker combineren op een ècht grasveld.

Herman heeft daarnaast ook nog diverse functies vervuld binnen onze vereniging. Hij was 2 jaar trainer van de B-jeugd, 2 jaar begeleider van de 30+ dames en nu alweer een jaar of 3 speler-trainer-begeleider bij het derde. Zijn betrokkenheid strekt zich uit tot het hoofdbestuur, waarbij de ‘sponsoring’, accommodatiebeheer en social media onder zijn hoede valt. Herman is ook al vele jaren de drijvende kracht achter diverse nevenactiviteiten (miniveldtoernooien, Kantine Kienen, jubilaris-avonden, ladiesday, etc etc.. ) In coronatijd heeft hij met het bestuur succesvol geprobeerd iedereen aan het voetballen te houden. Dat is sowieso zijn grote drijfveer. Na de financieel moeilijke jaren er samen met anderen de schouders eronder zetten en voetbal in Vaals ook voor een nieuwe generatie mogelijk te maken. Datgene bieden dat Herman ook geboden is de afgelopen 40 jaar. Plezier, sportiviteit, lachen en mooie resultaten!

Herman koestert herinneringen aan gezellige teamweekenden weg en competitieve successen, zoals promoties en bekerwinsten. Een prachtige periode onder Leon Vanweersch met promotie van de 5de naar de 2de klasse, een Limburgse beker op de C-jeugd in Overloon. Maar ook vlak voordat hij stopte op 1 het kampioenschap in de vijfde klasse met RGLVC’01, waarna hij ook een prachtige afscheidswedstrijd heeft gehad. Oprecht trots is hij op het meidenplan dat heeft geleid tot twee meidenteams van O13 en O15 in de gemeente Vaals.

Een echt ‘verenigingsmens’ viert dus zijn 40-jarig jubileum. Proficiat Herman!

Jimmy Vermeeren – 25 jaar 

Jimmy Vermeeren heeft dit jaar zijn jubileum voor de voetbalvereniging te pakken. Maar liefst 25 lidmaatschapsjaren staan er voor Jimmy ondertussen op de teller. Het maakt het extra mooi dat hij dit samen met zijn goede vriend Marcel Bold kan vieren. De goedlachse Jimmy Vermeeren is een echte voetballiefhebber. Als echte linkspoot speelde hij meestal linkshalf en later centraal op het middenveld. Hij gaf menig assist en ging altijd voorop in de strijd. Hij was ook altijd een echte gentlemen op het veld, er waren nooit akkefietjes of opstootjes rondom zijn persoonlijkheid. Hij heeft zowel voor Rood Groen LVC’01 als Lemirsia gevoetbald en heeft dus zeer goede herinneringen aan beide clubs.  De mooiste jaren heeft Jimmy gehad op het 2e elftal. Ze speelden toen altijd bovenin mee en de 3e helft was altijd zeer gezellig. Ze hadden een sterk team, waarmee ze van elk team konden winnen. Af en toe ging hij ook mee met het 1e elftal, vooral in de Lemirsia periode. Tegenwoordig is hij vooral actief als 35-plusser en via zijn werkgever Nedlin als sponsor binnen de club. Nu zijn kinderen wat groter worden, begint ook een trainersfunctie te kriebelen. Daar wil hij ook graag zijn steentje aan gaan bijdragen. De jeugdcommissie zal hem zeker gaan bellen binnenkort. Jimmy gefeliciteerd!!

Rene Wauben – 50 jaar
Rene Wauben is dit jaar 50 jaar lid van de vereniging en dat wil zeggen dat hij nog uit het tijdperk van Wit Groen stamt. Hij heeft dan ook alle jeugdteams doorlopen, waarna hij bij Wit Groen en Lemirsia (1994 en 1995) bij de senioren op voornamelijk het 1ste en het 2de elftal speelde. Meestal als back was hij een fanatieke speler, die het als harde werker vooral van zijn inzet moest hebben. Ook is hij samen met Roy Delnoye jeugdtrainer geweest van de F1 van Wit Groen. Toen zijn zoon Ivan werd geboren is hij stapsgewijs meegegroeid met zijn teams. Vanaf de mini F-jes, totdat hij bij de senioren terecht kwam heeft Rene gefungeerd als begeleider, grensrechter en waterdrager.

Ook bestuurlijk heeft hij zijn mannetje gestaan. Hij was jarenlang actief als secretaris in zowel hoofdbestuur als jeugdbestuur resp. jeugdcommissie. Hij heeft prachtige herinneringen aan de schitterende derby’s die hij in het verleden speelde tegen Lemirsia, Vijlen, Nijswiller etc. waarop altijd veel publiek afkwam. Soms ging het er hard aan toe en dan schuwde hij de duels niet. Helaas zijn deze door de vele en begrijpelijke fusies tot een minimum beperkt tegenwoordig. Iets wat hij zeer betreurt. De mooiste periode waren de kampioenschappen en promoties met trainers Jan Benen (1989) en Leon Vanweersch (1997 en 1998) van 4e naar 3e klasse en van 3e naar 2e klasse. Een prachtige tijd, waar het altijd feest was in de Koffereck. Hij viert dit jaar zijn 50 jarig jubileum wat natuurlijk een waanzinnige lange tijd is. Wij feliciteren hem daarmee van harte.

Marcel Bold – 25 jaar
Als je Marcel Bold, oftewel ‘Bold-o dan wel ‘Bold’, moet omschrijven als lid van de vereniging dan wel als voetballer, dan komen termen op als ‘mandekker’, altijd positief coachen binnen het veld, altijd willen winnen. Daarbij vult hij aan: ‘In ieder geval zo goed mogelijk presteren en de huid zo duur mogelijk verkopen’. Hij is bij onze vereniging jarenlang ‘voetballend lid’ geweest, waarbij hij als aanvoerder vaak het verlengstuk van de trainer was. Tegenwoordig is hij sponsor van de vereniging en bemoeit hij zich op de achtergrond met de sponsorcommissie. Tijdens zijn actieve carrière speelde hij in ons eerste en tweede elftal op de posities ‘rechtsback’, rechts centraal (maar toch het liefst aan de zijkant).

Hij heeft jarenlang actief op het veld gestaan en zo menige herinnering komt dan bovendrijven als wij hem ernaar vragen:

Zijn allereerste wedstrijd met het tweede gelijkspelen tegen Waubachse Boys, door een goal van Priekie, de gekke Belg. Mooie herinneringen heeft hij aan hoogtepunten zoals de super tijd die hij had met Leon Vanweersch als trainer. Met penalty’s verloren van een 1ste klasser Geleen Zuid in de beker. Met 1-4 winnen bij Kerkrade-west ‘uit’ in de nacompetitie na een 1-3 thuisnederlaag en een 1-0 achterstand met 10 man door een rode kaart voor Sven. Kampioen worden met ons ‘onbedwingbare team’ in de 5de klasse met Niek, de goal van Sandro Janssen in de promotiewedstrijd tegen Polaris op het veld van Walram en dat we met z’n allen om wijlen Alex van Deursens nek vlogen….de steun van Hens Baggen of Heinz Labriaire na  een wedstrijd… gewonnen of verloren. Meer dan 20 jaar in het 1ste spelen….

En nu in de nadagen van zijn carrière trapt hij zo af en toe nog een balletje met het ‘7×7-team’ waarbij de derde helft het belangrijkste is. Hij viert dit jaar zijn 25 jarig jubileum en wij feliciteren hem daarmee van harte.