Nieuws vanuit de jeugdafdeling

De kerstdagen zijn altijd een goed moment om even terug te kijken, maar natuurlijk willen we ook vooruit kijken. Het eerste deel van het seizoen is succesvol verlopen, sportief promoveerden een aantal jeugdteams naar een hogere klasse. Andere teams groeiden en trainers deden nuttige ervaringen op voor de toekomst. Ook konden we een heuse kampioen verwelkomen, gefeliciteerd JO14. De mini bambino ’s trainden er weer lustig op los en de meiden deden voor het eerst mee met twee teams aan de competitie. Al met al hing er een gezellige sfeer op de trainings- en wedstrijddagen van de jeugd. Je merkt dat de club bruist van voetbalplezier.

Belangrijk was ook de doorontwikkeling van ons trainerskader en het daarop volgende voetbalbeleid. Vorig voetbalseizoen hadden we de eerste trainingsavonden voor onze jeugdtrainers door de DOAS voetbalschool. Het afgelopen half jaar zijn we hiermee verder gegaan met de volgende fase van het project. In deze fase konden de jeugdtrainers zelf aangeven wat ze nodig hadden vanuit de club als ze het sportcomplex betreden. In twee avonden waar een mooie grote groep trainers aanwezig was, hebben ze hun ideeen, meningen en veel verbeterpunten samengevat in vier hoofdpilaren. Deze vier hoofdzaken worden nu verder uitgewerkt tot een voetbalbeleid voor onze jeugdafdeling. Dit uitwerken moet vooral gebeuren door de trainers zelf, zodat er ook draagvlak is voor het beleid.

En dan gaan we na de feestdagen weer fris en fruitig beginnen. Onze jongste jeugdteams gaan na nieuwjaar op zaterdag 7, 14 en 21 januari hun trainingen in de zaal afwerken. Op maandag 16 januari starten de trainingen weer op het veld, natuurlijk als het weer en de velden het toelaten. Voor de jeugdteams vanaf de jo13 eindigt de winterstop op maandag 9 januari en dan we zien wat de rest van het seizoen ons sportief gaat brengen. We mogen alvast verklappen dat we in ieder geval al nadenken over een nieuwe editie van ons jeugdkamp.

Namens het jeugdvoetbal wensen we iedereen mooie kerstdagen en een sportief 2023!