Rood Groen LVC’01 wint gemeentederby

Met de wetenschap dat de rechtstreekse degradant uit de 4e Klasse B reeds in de winterstop vast staat (Passart-VKC heeft zich teruggetrokken), trad RGLVC afgelopen zondag aan in de gemeentederby aan tegen Vijlen. De gasten uit Vijlen kenden als promovendus een prima eerste seizoenshelft terwijl RGLVC veel lof oogste voor het vertoonde spel, maar weinig punten wist te pakken en daardoor op een plek op de ranglijst staat die aan het einde van het seizoen nacompetitie tot gevolg heeft.

Zoals je in een derby mag verwachten, speelden beide teams de hele wedstrijd met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden, en dat kwam de kwaliteit van het voetbal niet ten goede. Over het algemeen was het een zeer rommelige wedstrijd met veel spelonderbrekingen en weinig echte kansen. In de eerste helft was er een optisch overwicht voor de gasten, maar gevaarlijk werd het behalve een kopbal uit een hoekschop eigenlijk nooit. De mannen van trainer Sven Nicolaije speelden goed georganiseerd, maar konden eveneens geen echt grote kansen creëren.

De tweede helft veranderde het spelbeeld. RGLVC nam de regie over, Vijlen beperkte zich met name tot het spelen van de lange bal hetgeen de solide defensie onder leiding van routinier Jelle Teheux niet in de problemen wist te brengen. Daar waar de wedstrijd op de brilstand leek uit te draaien, viel zo’n 5 minuten voor het einde van de wedstrijd dan toch de bevrijdende treffer voor RGLVC. Kyan Jacobi kon de bal uit een scimmage in de lange hoek binnenschieten: 1-0. En omdat RGLVC ook in de laatste minuten niet meer in de problemen kwam, was de eerste overwinning sinds oktober een feit.

De inzet, passie en vertoonde spel bieden genoeg vertrouwen voor de komende wedstrijden. Aanstaande donderdag staat de inhaalwedstrijd gepland tegen Eikenderveld. Aanvang 20.00 uur op sportcomplex Molenveld in Vaals/Lemiers.