Volg hier het laatste selectienieuws

We zijn inmiddels aanbeland in zowel de eindfase van de competitie, als ook in de fase van het seizoen waarin de selectie voor het seizoen 2024/’25 gestalte krijgt. Op deze pagina worden de komende tijd dan ook de meest belangrijke updates van de selectie gepubliceerd. De nieuwste update komt bovenaan deze pagina te staan.

Tevens zullen we updates regelmatig delen op onze social media kanalen: Facebook en Instagram.


NIEUWE AANWINST: ABDEL (APPIE) GHARSSALAOUI
27-05-2024 – We zijn verheugd om de eerste nieuwe aanwinst voor het seizoen 2024/’25 te kunnen presenteren: Abdel (Appie) Gharssalaoui. Appie is 35 jaar, komt over van Uikhoven VC (België) en we hebben hem gevraagd om zichzelf even voor te stellen op basis van een aantal vragen.

Wat voor een type speler ben je?
“Van nature ben ik een echte buitenspeler, maar de laatste jaren speel ik vooral als aanvallende middenvelder of in de punt van de aanval. Ik mag wel zeggen dat ik scorend vermogen bezit en gezien de positie waar ik speel worden er natuurlijk ook assists van mij verwacht :)”

Waar heb je tot nu toe gevoetbald?
“Vanaf mijn 17e heb ik 3 seizoenen in het eerste van Almania (nu Sporting Sittard red.) gespeeld en heb ik een kampioenschap mogen vieren. Vervolgens ben ik naar VV Sittard gegaan, waar ik ook 3 seizoenen heb gespeeld en we kampioen zijn geworden in de 3e Klasse. Tevens hebben we hier de halve finale van de KNVB beker gehaald. Hierna heb ik 2 seizoenen bij VV Caesar in de 2e Klasse gespeeld voordat ik 4 seizoenen bij Centrum Boys actief ben geweest. Hier hadden we een heel goed en leuk team en zijn we 2x achter elkaar kampioen geworden in de 4e en 3e Klasse. Leuk detail is dat ik Gino reeds ken uit deze periode en ik vind het wel speciaal om nu weer samen met hem te spelen bij Rood Groen LVC’01.

Na Centrum Boys ben ik een seizoen terug gegaan naar Sporting Sittard alvorens ik de overstap naar Uikhoven in België heb gemaakt. Ik heb hier 2 hele mooie seizoenen gekend waarbij we dit seizoen net geen promotie hebben behaald via de nacompetitie.”

WAAROM DE KEUZE VOOR ROOD GROEN LVC’01?
“Zoals wellicht al enkelen weten, heb ik afgelopen winterperiode reeds nagedacht over een overstap omdat ik toch graag naar Nederland wilde terugkeren. Ik wilde toen echter het team niet in de steek laten, zeker omdat we nog om de prijzen aan het spelen waren. Daarna heb ik Rood Groen LVC’01 gevolgd en vind ik het bijzonder wat er na de winterstop is neergezet. Inmiddels heb ik een aantal wedstrijden gezien en heb ik al mensen binnen de club en het team leren kennen en wil dan ook heel graag mijn bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de spelers en het team leveren.”


ALEXANDER BACK OOK VOLGEND SEIZOEN IN HET ROOD-GROEN
16-05-2024 – Zoals de titel van deze update al doet vermoeden: spits Alexander Back blijft bij Rood Groen LVC’01. Ook Alexander heeft tijdens de winterse transferperiode de overstap naar de rood-groenen gemaakt. Alexander heeft een rijk verleden in de top van het Duitse amateurvoetbal bij clubs als Germania Teveren, Alemannia Mariadorf en het momenteel in de Regionalliga uitkomende FC Wegberg Beeck.

Alexander heeft met zijn ervaring en instinct voor doelpunten het team reeds enorm geholpen. Zo staat de teller na 12 wedstrijden op 8 doelpunten en meer dan een handvol assists. Trainer Sven Nicolaije: “Alexander is het type speler dat in de selectie ontbrak. Fysiek enorm sterk, balvast en een killer voor de goal. Een type speler waar ook andere spelers van profiteren.”

Net als eerder Gino Facenna, heeft ook Alexander aangegeven zich erg thuis te voelen in Vaals en gezien de ommekeer die de club heeft gemaakt sinds de winterstop kijkt hij heel erg uit naar het volgende seizoen waarin hij graag om de prijzen wilt meespelen.


DE EINDSTREEP NADERT, WEDEROM GOED NIEUWS UIT DE SELECTIE
13-05-2024 – Een week verder, een aantal gesprekken verder en we naderen de eindstreep. Wederom kunnen we positief nieuws melden. We beginnen deze update met onze aanvoerder Jordy Jagemann, met zijn 28 jaar een van onze meest ervaren spelers. Jordy blijft ook volgend seizoen onderdeel van onze selectie.

In navolging van alle eerder genoemde spelers in de updates hebben ook Tom Knarren, Di Lario Praczyk, Sem Nicolaije en Ivan Wauben aangegeven graag weer deel te willen uitmaken van de selectie in het seizoen 2024/’25. Tom, een speler die op meerdere posities uit de voeten kan, is aan het begin van dit seizoen weer begonnen nadat hij ca. 5 jaar niet in clubverband had gevoetbald. Di Lario Praczyk is een van de winterse versterkingen geweest en wilt graag volgend jaar de volgende stap met Rood Groen LVC’01 zetten. Sem Nicolaije is een van de talentvolle jeugdspelers die reeds vorig seizoen is doorgestroomd naar de selectie en dit seizoen in bijna alle wedstrijden in actie is gekomen. Ivan is al een aantal seizoenen selectiespeler maar heeft dit seizoen de definitieve doorbraak als speler van het eerste elftal bewerkstelligd.


Jordy Jagemann

Tom Knarren

Di Lario Praczyk

Sem Nicolaije

Ivan Wauben

VÖLSER JONGENS BLIJVEN BIJ ROOD GROEN LVC’01
07-05-2024 – We zijn zeer verheugd dat onze eigen “Völser” jongens en kinderen van de club Tim Bock, Jarno Geerkens, Arjan Kersten, Noah Rombach, Brian en Kevin Savelberg ook volgend seizoen deel uitmaken van de selectie van Rood Groen LVC’01. Deze spelers hebben na gesprekken met de Technische Commissie allemaal hun jawoord gegeven.

Tim is nog herstellende van een zware knieblessure (die hij aan het begin van het seizoen 2022/’23 opliep) en latere complicaties, maar zal in principe weer fit aan de voorbereiding beginnen. Jarno is een van de 2 spelers die dit seizoen alle beker- en competitiewedstrijden in actie is gekomen. Ondanks dat Jarno pas 19 jaar is, wordt volgend seizoen zijn vierde volledige seizoen als seniorenspeler. Arjan is na uitstapjes bij SC Jekerdal en VV Schaesberg alweer 5 jaar terug bij Rood Groen LVC’01 en is bezig aan zijn derde seizoen als eerste doelman. Rasechte Vaalsenaar en reserve-aanvoerder Noah is een belangrijke en multifunctionele speler die op meerdere posities in verdediging en middenveld uit de voeten kan. Dan nog de broertjes Savelberg. Brian en Kevin spelen al hun gehele leven bij Rood Groen LVC’01. Brian is met zijn 26 jaar een van de meest ervaren spelers binnen de selectie en zijn jongere broer Kevin is al een aantal seizoenen een van de meest scorende spelers binnen de selectie.

Tot slot voor deze update: ook Wesley Schoenmaeckers en Kyano Evertz hebben hun jawoord voor volgend seizoen gegeven. Beide spelers zijn sinds dit seizoen onderdeel van de Rood Groen LVC’01-familie en beiden geven aan zich heel erg thuis te voelen bij de club.


Tim Bock

Jarno Geerkens

Arjan Kersten

Noah Rombach

Brian Savelberg

Kevin Savelberg

Wesley Schoenmaeckers

Kyano Evertz

GINO FACENNA BLIJFT ROOD GROEN LVC’01 TROUW
25-04-2024 – We beginnen met Gino Facenna. De oud-prof van Fortuna Sittard heeft tijdens de winterse transferperiode de overstap van Germania Teveren (D) naar Rood Groen LVC’01 gemaakt. Inmiddels mag wel worden gezegd dat de gehele rood-groen familie Gino heeft omarmt. We hebben Gino leren kennen als iemand die leeft voor het voetbal, maar zeker ook als iemand die een hele positieve invloed heeft op onze jonge, talentvolle spelersgroep. Gino is dan ook een van de redenen dat we na de winterstop in staat zijn geweest om een hele goede serie neer te zetten om klassenbehoud te realiseren.

Het is echter ook zaak om verder vooruit te kijken en we zijn dan ook hartstikke blij dat Gino ook volgend seizoen onderdeel wil zijn van onze ambitieuze plannen. We hebben Gino een aantal vragen gesteld, hieronder zijn antwoorden.

Wat is je indruk van je eerste weken/maanden bij Rood Groen LVC’01, waarom kies je ook volgend seizoen voor Rood Groen LVC’01 en wat wil je het team/de jonge gasten leren c.q. meegeven?
“Ik ben terecht gekomen in een warm bad. Vanaf moment één voelde ik mij thuis en op mijn gemak. De spelersgroep en staf heeft hierbij natuurlijk enorm geholpen. Het is leuk om te zien hoe open en leergierig de groep is. Dit speelt dan ook een grote rol om volgend jaar door te gaan! De omgeving, de mensen en het warme gevoel zijn belangrijke ingrediënten geweest in deze keuze. Ik deel heel graag mijn ervaring met de spelers en de drempel is dan ook laag om naar mij toe te komen met vragen, maar vergeet één belangrijk deel niet: ik leer ook veel van deze jongens. Iedereen heeft zijn eigen doelen, ik ook. We helpen elkaar om deze doelen uiteindelijk te behalen.”

Wat is het beste voetbaladvies dat je ooit hebt gekregen en van wie?
“In mijn voetbalcarrière heb ik verschillende trainers gehad en natuurlijk mooie momenten beleefd. Roger Reijners was een geweldige trainer waaraan ik goede herinneringen heb overgehouden. Bij Roger stond het totale mens-principe centraal en die manier van aanpak paste precies bij mijn normen en waarden als speler, maar vooral als persoon! Het belangrijkste advies komt niet per se van één trainer of teamgenoot, een winnaarsmentaliteit stond altijd centraal gedurende mijn carrière.”

Een leven zonder voetbal is?
“Ik kan me geen leven zonder voetbal voorstellen. Voetbal loopt als een rode draad door mijn leven heen en dit al van jongs af aan. Ik ben gezegend dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken, zowel eerst al voetballer en nu als trainer.

Als laatste wil ik de trainersstaf, spelersgroep, vrijwilligers en supporters bedanken voor hun warme welkom bij voetbalclub Rood Groen LVC’01.”


Vertrekkende spelers:

  • Rick Wetzelaer (KVC Oranje)