Wedstrijdverslag Eikenderveld – RGLVC (2-1)

Op waarschijnlijk een van de laatste zondagen van dit jaar waarbij er nog van de zon kon worden genoten, speelde RGLVC de lastige uitwedstrijd tegen Eikenderveld. De mannen uit Heerlen hadden de eerste twee wedstrijden winnend afgesloten tegen RKMVC en SV Zwart – Wit ’19 en waren dus mede-koploper. Vanaf het begin liet RGLVC echter zien dat het klaar was voor de wedstrijd en bij rust had de uitslag gemakkelijk 0-2, 0-3 kunnen zijn. RGLVC verzuimde echter een aantal prima kansen tot doelpunt te promoveren. Eikenderveld zette daar bitter weinig tegenover en leek het een rustige middag voor de RGLVC-defensie te worden.

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig aan dit spelbeeld, RGLVC was de bovenliggende partij en na ongeveer een uur spelen was het dan wel raak. Op ongelukkige wijze maakte een speler van Eikenderveld een eigen doelpunt uit een voorzet, 0-1. Ook hierna kreeg RGLVC voldoende mogelijkheden om een tweede treffer aan te tekenen, maar dit lukte niet. En dan is er een wet in het voetbal die ook vanmiddag tot uiting kwam. Eerst redde keeper Arjan Kersten nog prima in een 1-tegen-1 situatie, maar kort daarna kon Eikenderveld een slecht verdedigde voorzet promoveren tot doelpunt, 1-1. Met nog een kwartier te spelen was dit voor Eikenderveld een teken dat er mogelijk meer in het vat zat. En zo geschiedde. Uit een afstandsschot kon nog de 2-1 eindstand op het scorebord worden gezet.

Al met al een hele zure nederlaag voor RGLVC, zeker na het onnodige gelijkspel tegen SV Geuldal afgelopen week. De mannen van Tayeb Labyed mogen deze week eens allemaal in de spiegel kijken om zo te reflecteren op de voorbije twee wedstrijden. Als je zo lichtzinnig met kansen en wedstrijden omgaat, wordt iedere zondag een lastige klus.

Volgende week zondag, 17 oktober, speelt RGLVC de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Voerendaal. Aanvang is 14.30 uur op Sportcomplex Molenveld.

Doelpunt RGLVC
Eigen doelpunt

Opstelling RGLVC
1. Arjan Kersten, 4. Ward Görtzen, 7. Kevin Savelberg, 8. Max Custers, 10. Brian Savelberg (6. Jarno Geerkens), 11. Kyan Jacobi, 13. Pieter Nass (12. Ruben Volders), 14. Jelle Teheux (c), 15. Guy Kandziora, 16. Noah Rombach, 18. Lars Spillmann (17. Edward Tuffour)