Wedstrijdverslag RGLVC – FC Gulpen (2-1)

Gisterenmiddag ontving RGLVC de nummer 2 van de ranglijst, FC Gulpen. Doordeweeks wist FC Gulpen nog met 12-2 van hekkensluiter Kakertse Boys te winnen, doch het team van oud-RGLVC trainer Jeremy van Wissen wist dat het vandaag in Vaals/Lemiers een veel lastigere wedstrijd tegemoet ging.

Hoewel FC Gulpen in de eerste helft het meest aan de bal was, wist het zelden gevaarlijk te worden. RGLVC stond compact en speelde vanuit een goede organisatie. Hierdoor werd FC Gulpen gedwongen veelal de lange bal te hanteren. Aan de andere kant wist RGLVC een drietal goede mogelijkheden te creëren, maar het doel werd niet gevonden. Kort voor rust viel dan toch een doelpunt. Guy Kandziora werkte uiterst ongelukkig de bal het eigen doel in waardoor de 0-1 op het scorebord kwam. Onoplettendheid achterin bij RGLVC zorgde op slag van rust nog bijna voor de 0-2. De 1-op-1 situatie met de speler van FC Gulpen werd echter op formidabele wijze door RGLVC-keeper Björn Geelen gewonnen waardoor RGLVC in de wedstrijd bleef.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Veel kleine en lichte overtredingen van beide kanten zorgden ervoor dat de wedstrijd vaak stil lag. Zo’n 20 minuten voor tijd resulteerde een van deze momenten in een doelpunt. De keeper van FC Gulpen verkeek zich op een indraaiende vrije trap van Kevin Savelberg en langs alles en iedereen viel de bal binnen. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist de goed ingevallen jeugdspeler Jarno Geerkens een vrije trap te versieren op de rand van het zestienmetergebied. Wederom ging Kevin Savelberg achter de bal staan. Een mooie, harde knal in de hoek van de keeper zorgde voor de voorsprong voor RGLVC. FC Gulpen zette hier in de gehele tweede helft weinig tegenover en zo bleven de 3 punten na een zwaarbevochten overwinning verdiend in Vaals/Lemiers.

Volgende week zondag (28 november) speelt RGLVC om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen RKHBS. Vervolgens wordt op donderdag 2 december om 20.00 uur de inhaalwedstrijd tegen Passart-VKC gespeeld op Sportcomplex Molenveld in Vaals/Lemiers.