Wedstrijdverslag RGLVC – Kakertse Boys (2-1)

Na een bekercampagne met een nederlaag tegen VV Keer, een gelijkspel tegen derdeklasser WDZ en een afgetekende overwinning in de derby tegen Vijlen, startte de competitie met een thuiswedstrijd tegen Kakertse Boys. Zachtjes uitgedrukt: de mannen uit Landgraaf hadden een uiterst belabberde bekervoorbereiding achter de rug met 3 nederlagen en een doelsaldo van 1-25. En ondanks de waarschuwingen vooraf, leek het zo alsof de mannen van Tayeb Labyed te maken hadden met een flinke portie onderschatting.

Het mag best worden gezegd dat RGLVC de met afstand slechtste wedstrijd van de laatste jaren speelde. Vooral de eerste helft was niet om aan te zien. Onzorgvuldig in balbezit, niet sterk in de duels, geen ’tweede’ ballen veroveren en tot overmaat van ramp een 0-1 ruststand die niet eens onverdiend was.

De tweede helft moest er iets worden veranderd om niet direct in de eerste wedstrijd puntverlies te leiden. Het duurde dan ook niet lang voordat Kyan Jacobi binnen de bekende lijnen werd neergehaald en Jelle Teheux zich dit buitenkansje vanaf 11 meter niet liet ontnemen: 1-1. Vanaf dat moment had RGLVC de wedstrijd in handen zonder goed te spelen. Een dik kwartier voor tijd snelde Kyan Jacobi achter een diepe bal aan waarbij hij sneller was dan de laatste man van Kakertse Boys en zo oog in oog met de keeper de 2-1 kon aantekenen. Dit was ook de eindstand omdat RGLVC nog een aantal “hochkarätige” kansen onbenut liet.

Volgende week zondag, 3 oktober, speelt RGLVC de uitwedstrijd tegen SV Geuldal. Aanvang is 14.30 uur in Wijlre.