Wedstrijdverslag RGLVC – SV Geuldal (3-1)

Voor de seizoensouverture kwam SV Geuldal uit Strucht/Wijlre op bezoek bij de rood-groenen. Daar waar SV Geuldal een wisselvallige voorbereiding kende, was die van RGLVC uiterst beroerd te noemen. Desondanks waren de mannen van Tayeb Labyed erop gebrand een goed resultaat neer te zetten en dat was ook te merken. Reeds na 3 minuten dacht Kevin Savelberg op aangeven van Jelle Teheux het openingsdoelpunt te maken, maar de assistent-scheidsrechter van SV Geuldal dacht er anders over. De scheidsrechter nam het vlagsignaal over en keurde het doelpunt wegens buitenspel af. Enkele minuten later kwam het doelpunt alsnog. Uit een hoekschop van Noah Rombach kon Jelle Teheux van dichtbij de 1-0 binnen koppen. In de rest van eerste helft was RGLVC de bovenliggende partij en dit resulteerde dan ook zo’n 5 minuten voor het rustsignaal in een verdiende 2-0 voorsprong. Doelpuntenmaker Kevin Savelberg.

Na rust aanvankelijk eenzelfde beeld. RGLVC bepaalde het spel en het duurde dan ook niet lang voordat Jelle Teheux de beslissing kon bewerkstelligen. Na een prima voorbereidende actie van Brian Savelberg kwam Jelle Teheux oog in oog met de doelman, omspeelde hem en faalde niet: 3-0. In het vervolg van de wedstrijd kwam RGLVC, ondanks een doelpunt van SV Geuldal, niet meer in de problemen en zo kon worden gesteld dat de eerste drie punten binnen zijn.

Volgende week zondag, 27 september, speelt RGLVC de eerste derby van deze competitie in Mechelen tegen RKMVC. Aanvang 14.30 uur.