Wedstrijdverslag RKMVC – RGLVC (0-1)

Er zijn van die wedstrijden waarbij je het gevoel krijgt dat het team dat als eerste scoort ook het team is dat er met de 3 punten vandoor gaat. Vanmiddag in Mechelen was zo’n wedstrijd. RGLVC-trainer Tayeb Labyed koos in de goal voor routinier Björn Geelen die tweeënhalf jaar na een zware blessure zijn rentree maakte. In plaats van de geblesseerde Lars Spillmann stond Edward Tuffour wederom in het basiselftal. Ook Jordy Jagemann keerde terug in de verdediging.

In het eerste kwartier van de wedstrijd had RKMVC het betere van het spel zonder echt gevaarlijk te worden. Hierna kreeg RGLVC de wedstrijd steeds beter onder controle en wist een aantal mogelijkheden te creëren. De grootste kans volgde toen aanvaller Kevin Savelberg oog-in-oog met RKMVC-doelman Richard Bessems de bal voorlangs schuifde. Ruststand 0-0.

Ook in de tweede helft was RGLVC de betere ploeg. Het duurde tot in de 70ste minuut voordat Kevin Savelberg de 0-1 deed aantekenen. Een prima dieptepass van invaller Robin Schmitz zette Kevin Savelberg wederom oog-in-oog met de doelman, maar deze keer faalde Kevin Savelberg niet: 0-1. Niet lang daarna dacht RGLVC de 0-2 aan te tekenen, maar de assistent-scheidsrechter van RKMVC had als enige buitenspel van Kyan Jacobi waargenomen. De scheidsrechter volgde deze beslissing en dus bleef de tussenstand 0-1. In de laatste 10 minuten probeerde RKMVC het nog wel, maar buiten een kopbal van een aanvaller van RKMVC wist het niet gevaarlijk te worden en zo eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning voor de mannen uit Vaals/Lemiers.

Volgende week zondag, 31 oktober, speelt RGLVC de thuiswedstrijd tegen Passart-VKC. Aanvang is 14.30 uur op Sportcomplex Molenveld.