Wedstrijdverslag SV Geuldal – RGLVC (1-1)

Op een zeer regenachtige zondagmiddag reisde RGLVC af naar Wijlre voor de tweede competitiewedstrijd tegen SV Geuldal. Het was de thuisclub die reeds binnen de minuut het aluminium raakte, geluk voor RGLVC dus. Nog geen twee minuten later hetzelfde aan de overkant. Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten van Jordy Jagemann die vervolgens met een goede knal de paal raakte. Toch was het na 6 minuten al raak. Een mooi uitgespeelde aanval van RGLVC werd door Kevin Savelberg binnengeschoten: 0-1.

Wie dacht dat deze eerste minuten een voorbode was voor de rest van de wedstrijd, kwam bedrogen uit. De thuisclub kon niets anders verzinnen dan het hanteren van de lange bal, RGLVC was erg slordig in balbezit. Tijdens het laatste kwartier voor de rust leken de stoppen door te slaan bij de thuisclub. Overtreding na overtreding, gele kaart na gele kaart (6 in totaal). De frustratie leek er behoorlijk in te zitten en toen Brian Savelberg op het middenveld hard werd aangepakt, kon de prima fluitende Flip Kok niets anders dan de rode kaart trekken voor een speler van SV Geuldal. Toch was het niet RGLVC dat uit een van de mogelijkheden 0-2 liet aantekenen, maar vlak voor rust wist de thuisploeg met een speler minder de 1-1 op het scorebord te zetten. Een van richting veranderde voorzet werd door RGLVC-keeper Arjan Kersten en de verdedigers fout ingeschat en zo kon de bal worden binnen geprikt.

Over de 45 minuten na rust kunnen we heel kort zijn. Ondanks de continue man-meer situatie wist RGLVC geen enkele uitgespeelde kans te creëren. En omdat ook SV Geuldal niets meer kon bewerkstelligen voor de goal van RGLVC, werd de eindstand 1-1.

Volgende week zondag, 10 oktober, speelt RGLVC de uitwedstrijd tegen Eikenderveld. Aanvang is 14.30 uur in Heerlen.