Wedstrijdverslag SV Zwart – Wit ’19 – RGLVC (1-1)

Hetgeen RGLVC al het hele seizoen parten speelt, uitte zich zondagmiddag in Eys wederom. Buiten het feit dat dit traditioneel gezien een lastige uitwedstrijd is, had RGLVC weer de grootste moeite om het net te vinden. Zo heeft RGLVC pas 6 doelpunten gescoord na 6 wedstrijden.

De wedstrijd begon van beide kanten afwachtend. De mannen uit Eys zetten RGLVC weliswaar onder druk, maar buiten een kopbal die door RGLVC-keeper Björn Geelen goed werd gepareerd, wist men niets te creëren. RGLVC daarentegen kwam na een minuut of 20 steeds beter in de wedstrijd. Na een dik half uur volgde dan ook de verdiende voorsprong. Na een scrimmage voor de goal van SV Zwart – Wit ’19 wist Jelle Teheux beheerst de 0-1 binnen te schieten. Gezien het spelbeeld had RGLVC op slag van rust al het spreekwoordelijke slot op de deur kunnen doen toen Pieter Nass alleen op de doelman afging, hem omspeelde maar vergat de bal in het doel te schieten waardoor de ruststand 0-1 bleef.

Binnen 2 minuten na rust lag de bal in het net van RGLVC. Net als bij de goal van RGLVC, kwam ook hier uit een scrimmage de bal voor de voeten van een Eys-aanvaller die gemakkelijk de 1-1 kon aantekenen. Dit was tevens het enige en laatste serieuze wapenfeit van SV Zwart – Wit ’19 in deze wedstrijd. Aan de andere kant wist RGLVC de mooiste kansen om zeep te helpen. Voeg daar slordige vrije trappen en hoekschoppen aan toe en het eindresultaat is te voorspellen. 1-1. Na het onnodige puntverlies tegen SV Geuldal en Eikenderveld, was dit wederom puntverlies met een hele nare bijsmaak.

Volgende week zondag, 14 november is er geen wedstrijd. De volgende wedstrijd is donderdag 18 november, thuis tegen Passart-VKC. Aanvang is 20.00 uur op Sportcomplex Molenveld.
Daarna speelt RGLVC op zondag 28 november om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen FC Gulpen.