Yes, we did it! RGLVC blijft vierdeklasser

Keihard blijven werken en erin blijven geloven. Dat is de conclusie die we aan dit voetbalseizoen kunnen verbinden. Na een hele roerige start van het seizoen bivakkeerde de selectie onder leiding van Sven Nicolaije het gehele seizoen in de onderste regionen van de 4e Klasse. Maar het geloof om uit dat dal te klimmen – met een selectie die vierdeklasserwaardig is – is altijd overeind gebleven. Het team kende veel tegenslagen en gaf maar liefst 4x (!) een voorsprong van 2-0 uit handen. Met andere woorden: het spreekwoordelijke dubbeltje viel telkens de foute kant op.

We wisten dat het een hels karwei zou worden en dat het wel eens op de laatste speeldagen beslist zou kunnen worden. Vorige week moesten we zelf resultaat halen tegen Mechelen en hopen dat de voetbalgoden op de andere velden ons gunstig gezind waren. Daar waar we dit seizoen menig 2-0 voorsprong hebben verspeeld, hebben we het tegen Mechelen zelf weten om te draaien. Van 0-2 achter naar een 3-2 overwinning. En doordat Abdissenbosch van Voerendaal verloor, hadden wij ineens de beste papieren bij het ingaan van de laatste speeldag.

Onder toeziend oog van een grote Vaals/Lemierser supportersschare nam Rood Groen LVC’01 het op tegen het reeds uitgespeelde Eikenderveld. Een ruime overwinning (2-9) was genoeg voor de benodigde drie punten en definitief klassenbehoud. Chapeau mannen!